A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

ИЗЕТ ШАБАН ВРЪЧИ НОВИ УЧЕБНИЦИ НА УЧЕНИЦИТЕ ОТ 1 ДО 7 КЛАС В АРДИНО, ИЗУЧАВАЩИ МАЙЧИН ТУРСКИ ЕЗИКИЗЕТ ШАБАН ВРЪЧИ НОВИ УЧЕБНИЦИ НА УЧЕНИЦИТЕ ОТ 1 ДО 7 КЛАС В АРДИНО, ИЗУЧАВАЩИ МАЙЧИН ТУРСКИ ЕЗИКДнес след 27 нови учебници по майчин турски език (учебник и учебна тетрадка) получиха учениците от 1-ви до 7-ми клас на територията на община Ардино. Те бяха връчени лично от областния лидер на ДПС инж. Изет Шабан, кмета на общината Ресми Мурад и председателя на общинския съвет Сезгин Байрям. Дългоочакваните учебни комплекти за изучаване на майчиния турски език са утвърдени със заповеди на министъра на образованието и науката. А издаването им е осигурено и заплатено от ДПС.
На мероприятието, което се проведе в заседателната зала на общината, присъстваха още Бахар Реджебов, началник на отдел „Образование, култура и спорт“ към общината, учители по турски език, кметове на населени места, общински съветници, активисти на ДПС.
„Щастлив съм, че след десетилетия тези учебници са факт. Основен принос за тяхното издаване има Движението за права и свободи“, заяви Изет Шабан. Той подчерта, че новите учебници са упорит труд на ръководството и парламентарната група на ДПС, начело с лидера на партията Мустафа Карадайъ.‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/