A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт
Търси

Излезе от печат новата стихосбирка на Рамазан Улусой „Masum kıyıllar“ („Невинни брегове“)Излезе от печат новата стихосбирка на Рамазан Улусой „Masum kıyıllar“ („Невинни брегове“)

Излезе от печат новата поетична книга на турски език на известния поет Рамазан Улусой от Бурса, с корени от ардинското село Горно Прахово. Стихосбирката носи името „Masum kıyıllar“ („Невинни брегове“) и събира голямата любов и носталгия на поета към родния край  и Родопите.

В лириката на поета прозират още тежките изпитания на местното население по време на насилствената смяна на имената на турците  в България. Стиховете му се докосват и до любовта към родината.

Новата стихосбирка на Рамазан Улусой е предоставена на Община Ардино за обогатяване на библиотечните фондове на читалищата. Предстои  представянето на книгата в Ардино.

Рамазан Улусой е роден на 18 юли 1949 г. в Горно Прахово. Средното си образование завършва в Кърджали. Още от ученическите си години започва да пише стихове и хумор и сатира. През 1989 година се изселва в Турция заедно със семейството си. Негови стихотворения са публикувани в различни турско езични медии.‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития