A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

Изселници от Бурса и Анкара спонсориха традиционния мевлид в ГолобрадИзселници от Бурса и Анкара спонсориха традиционния мевлид в Голобрад

Братята-изселници Осман Йълмаз от Бурса и Гюрсел Йълмаз от Анкара и сестра им Гюлбениз Адалъ, също от Бурса, спонсорираха традиционния мевлид за здраве и берекет в родното си ардинско село - Голобрад. „Десетилетия живеем в Турция, но мислите ни винаги са в родния край. Голобрад винаги е в сърцата ни. Тук сме родени. Харесва ни зеленината, чистият въздух, тишината, спокойствието“, заявиха те.

Мевлидът се проведе в местната джамия. Местни духовници, водени от имамина на Боровица Шефкед Салибрям, прочетоха айети от Свещената книга на мюсюлманите - Корана. Всички присъстващи бяха нагостени с три казана кешкек, приготвен от Джелил Ферад от близкото село Брезен. Кешкекът е традиционно ястие в този край.

Мевлидът бе уважен от кмета на община Ардино инж. Изет Шабан, председателя на Общинския съвет Сезгин Байрям, зам.-кметът на общината Неджми Мюмюнходжов. Тук бяха още областният председател на ДПС Ресми Мурад, народният представител инж. Павлин Кръстев, общинският председател на ДПС в Ардино Шахин Байрамов.

От свое име и от името на джамийското настоятелство кметският наместник на Голобрад Шенол Байрам изказва най-сърдечни благодарности към братята Осман и Гюрсел Йълмаз и сестра им Гюлбениз Адалъ за благородния му жест.‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/