A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

КАСИМ ХАКИФ ДАДЕ ИФТАР В ГОРНО ПРАХОВОКАСИМ ХАКИФ ДАДЕ ИФТАР В ГОРНО ПРАХОВОЗа пета поредна година бизнесменът Касим Хакиф даде ифтар за мюсюлманите от района на ардинското село Горно Прахово. На благотворителната религиозна вечеря, което се проведе в местната джамия, дойдоха над 300 вярващи от околните села Долно Прахово, Башево и Млечино.
Всички бяха нагостени с три казана пилаф с телешко месо, сготвено от местния майстор-готвач Шабан Юсеин. Имаше също тахан халва и безалкохолни напитки. Това, което остана, се раздаде на хората за вкъщи.
Преди началото на ифтара духовници, водени от имамина на медресето в Долно Прахово Нуритдин Ибрям, прочетоха айети от Свещената книга на мюсюлманите - Корана. В определения час, той откри ифтара като разясни какво означава свещения месец Рамазан за мюсюлманите и задълженията през този месец.
От името на всички имаминът на джамията в Горно Прахово Мехмед Мюмюн направи благодарствена молитва. Той пожела благоденствие и берекет на бизнесмена, а начинанието му да е пример и на други заможни хора.
Вярващите споделиха, че благотворителната вечеря е преминала в една прекрасна празнична атмосфера и всички присъстващи са останали много доволни.


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/