A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

Кметът инж. Изет Шабан направи първа копка за реконструкция на Общинския пазар в АрдиноКметът инж. Изет Шабан направи първа копка за реконструкция на Общинския пазар в Ардино

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан направи първа копка по проекта за цялостна реконструкция и модернизация на съществуващия общински пазар. Заедно с него бяха още председателят на общинския съвет Сезгин Байрям, представителят на фирмата-изпълнител Левент Джебеджи, зам.кметовете Неджми Мюмюнходжов и Наско Кичуков.

Архитектурната разработка на проекта предвижда премахване на съществуващите дървени навеси, дървени покриви на монолитните сгради. Реконструкция, преустройство и саниране на съществуващите монолитни сгради. Изграждане на нов навес от метална конструкция, нови едноетажни монолитни сгради, вертикална планировка. Възстановяване на площада, осигуряване на достъпна среда до всички обекти намиращи се в обхвата на проекта.

Това е дългоочакван проект от всички жители на Ардино. Целта е съществуващия пазар, който е изграден преди 20 години, да бъде функционален през всички сезони и по всяко време на годината. За гражданите ще се предоставят различни видове услуги, свързани с местното производство“, заяви кметът на общината инж. Изет Шабан. Той уточни, че е направил предварителна среща-разговор с наемателите на помещения в общинския пазар за стартирането на ремонтните дейности.

Цялостната реконструкция се очаква да приключи през средата на 2023-та.‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/