A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

Кметът инж. Изет Шабан откри нова аптека в АрдиноКметът инж. Изет Шабан откри нова аптека в Ардино

С молитва за берекет бе открита нова аптека на веригата „Green Medica” (Грийн Медика) в Ардино. Тя бе отслужена от наместник-районния мюфтия Сурай Мустафа. Обектът се намира на ул. „Бели брези“ (старата аптека на покойната Мария Стефанова) и ще предлага голямо разнообразие от лекарства, козметика, хранителни добавки и детски храни на достъпни цени. Има сключен договор с Националната здравна осигурителна каса.
На събитието по откриването на фармацевтичния обект присъстваха кметът на община Ардино инж. Изет Шабан, председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям, областните председателите на ДПС в Кърджали и Хасково - Ресми Мурад и Мехмед Атаман и граждани.

След като преряза лентата, кметът инж. Изет Шабан, приветства всички и пожела успех на собствениците на аптеката. „Да е хаирлия новата придобивка за Ардино! За мен е удоволствие да открия нещо ново на територията на общината, било то в сферата на здравеопазването, социалната придобивка или инфраструктурен обект. Тази аптека съществуваше от десетилетия, но за съжаление миналата година загубихме един човек, който работеше и обслужваше жителите и гостите на общината“, заяви Изет Шабан. Той подчерта, че общината участва активно при изработването на Областната аптечна карта. „Съгласно методиката на Министерството на здравеопазването на територията на общината следва да има 6 аптеки, а засега са регистрирани 3 – две в град Ардино и една в Бял извор. Очаквам още инвестиции на територията на общината и откриване на нови работни места“, каза още Изет Шабан. Той подари на управителя на веригата „Грийн Медика“ Адай Атаман пластика на Дяволския мост и книгата „Чудесата на Родопите“.От своя страна Адай Атаман заяви, че за тях е удоволствие да инвестират в Ардино. „От самото начало получихме съдействие от ръководството на общината в лицето на кмета инж. Изет Шабан. Доброто взаимодействие между общината, бизнеса и хората е от ключово значение за успеха на всяко начинание. В големите градове има много аптеки, но в малките населени места са недостатъчни, именно затова нашата цел е да осигурим необходимите лекарства и хранителни добавки на хората“, каза управителя на  „Грийн Медика“.

Ели Сотирова – Стефанова, снаха на покойната аптекарка Мария Стефанова, от името на цялото семейство пожела успех на младия екип на „Грийн Медика“. „Радваме се, че дейността на аптеката се запазва, тъй като от десетилетия аптеката обслужваше жителите и гостите на града“, заяви тя.

Екипът на аптека „Грийн Медика“ включва: Адай Атаман - управител, Емине Фаридин - магистър-фармацевт, Фаридин Фаридин - хирург-лекар и Зюре Атаман-Емин - икономист.


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/