A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

Кметът на Ардино инж. Изет Шабан гост на 14-то издание на фестивала на лозята в КъркларелиКметът на Ардино инж. Изет Шабан гост на 14-то издание на  фестивала на лозята в Къркларели

Kметът на община Ардино инж. Изет Шабан бе гост на 14-то издание на традиционния фестивал на лозята, изобилието и плодородието в турския град Къркларели. Поканата бе от кмета на побратимената община Къркларели Мехмет Сиям Кесимоглу. Заедно с него бяха още председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям и общинският съветник и председател на Общинската организация на ДПС-Ардино Шахин Байрамов.

В рамките на визитата в южната ни съседка кметът инж. Изет Шабан осъществи работна среща с колегата си Мехмет Сиам Кесимоглу. Присъстваха още зам.-кметът на община Къркларели Арда Колджулар, кметът на Община „Тунджа“ Георги Георгиев. По време на срещата бяха споделени виждания относно бъдещо сътрудничество при реализирането на проекти в различни сфери.

Кметът на Къркларели Мехмет Сиам Кесимоглу подари на кмета на Община Ардино изображение (Релеф) на Дионис, известен като Бог на лозята в митологията, открит по време на археологическите разкопки в Къркларели.

Къркларели се намира недалеч от границата с България и е областен център. В центъра на града има парк, който носи името на световноизвестният писател и поет Сабахаттин Али, родом в Ардино.‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/