A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

Кметът на Ардино инж. Изет Шабан награди инициативни млади творциКметът на Ардино инж. Изет Шабан награди инициативни млади творци

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан награди възпитаниците на школата по Изобразително изкуство към ЦПЛР - ОДК - Джерен Сарахмедова, Ебру Делиюсеин, Айлин Осман и студентите от специалността „Графичен дизайн“ в Пловдивския университет Севги Карахасан и Айсу Карабекирова, които преобразиха в красива композиция 68-те стълби, свързващи улиците „Бели брези“ и „София“ в централната част на града. Заедно с тях бе и Метин Мустафов, един от инициаторите на „Цветните стълби“.

Кметът Изет Шабан благодари на младите творци за проявената инициативност. „Един от основните приоритети на община Ардино е реализирането на граждански инициативи и възможността гражданите да участват активно в управлението на  общината. Ние ще подкрепим всяка идея за подобряване на облика на града и населените места. По този начин се осъществява една непрекъсната линия между местната власт и хората, за да можем всички заедно с взаимни усилия да подобрим средата на живеене и обновяване на град Ардино и общината“, заяви Изет Шабан. Той изрази надежда, че младите творци ще продължат с инициативата си, като изрисуват и стълбите, водещи към сградата на Общинския музей.

Те от своя страна заявиха, че винаги ще се включват във всякакви инициативи, които биха подобрили облика на града и не само.

Припомняме, че инициативата „Цветни стълби“ е една от идеите, които са реализирани от бланката в социалната страница на община Ардино „Ръка за ръка за Ардино“. Предложението е направено от Метин Мустафов (Матьо) и ЦПЛР-ОДК. „Цветните стълби“ са украсени по рисунката на 11-годишната Хана Йорданова от Ардино.

 


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/