A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

Кметът на Ардино инж. Изет Шабан прие гости от ТурцияКметът на Ардино инж. Изет Шабан прие гости от Турция

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан прие в кабинета си зам.-кмета на побратимената община от турския град Къркларели (Лозенград) Мехмед Гидер, който е с корени от търговищкото село Осен. Обсъдени бяха възможностите за бъдещо партньорство и разработване на съвместни културни проекти и програми. Кметът инж. Изет Шабан запозна госта с историята, забележителностите на Ардино, както и с плановете на ръководството на Общината за бъдещото развитие на града. „За нас е чест да ви посрещнем. Нашите взаимоотношения се крепят от единство, заедност и сплотеност“, заяви инж. Изет Шабан.

От своя страна, Мехмед Гидер, благодари за топлия прием. Той предаде и сърдечните поздрави от кмета на община Къркларели (Лозенград) Мехмет Сиам Кесимоглу.

„Ардино е красив и спокоен град с много гостоприемни хора. Заедно сме! Бъдете сигурни! Ще помагаме с каквото можем, винаги!“, заяви зам.-кметът на Къркларели Мехмед Гидер. Той уточни, че обича много България и винаги с много топли чувства идва в родния край на родителите си.

На срещата присъстваше и Варол Шен, гл.специалист „Връзки с обществеността“ към община Къркларели.

Къркларели /Лозенград/ се намира недалеч от границата с България и е областен център. В центъра на града има парк, който носи името на световноизвестният писател Сабахаттин Али.‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/