A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт
Търси

Кметът на Ардино инж. Изет Шабан с апел за спазване на противоепидемичните меркиКметът на Ардино инж. Изет Шабан с апел за спазване на противоепидемичните мерки

В Община Ардино днес се проведе заседание на Общинския кризисен щаб за борба  с разпространението на COVID-19. То бе възобновено, по повод усложняващата се ситуация с вируса в страната.

В тази връзка, кметът на общината и председател на кризисния щаб инж. Изет Шабан се обърна с апел към всички граждани да спазват стриктно противоепидемичните мерки, като носене на предпазни маски в закрити пространства, както и на публични места, където има струпване на хора,  изискванията за дезинфекция и спазването на задължителната дистанция. 

Обърнато бе внимание в местната болница да има готовност за прием на пациенти с COVID-19 в отделение с 10 легла. В съответствие с решение на Областния кризисен щаб, пенсионерският клуб в град Ардино да преустанови дейността си. Приканват се всички възрастни хора  на територията на община Ардино да не напускат домовете си. Кметовете или кметските наместници, както и близките и съседите им следва да оказват помощ и подкрепа в закупуването на храни и лекарства.  Патрулна кола на

Служители от Районното полицейско управление с високоговорителите на патрулна кола ще напомнят на хората за необходимостта от спазването на противоепидемичните мерки.

„Всеки трябва да бъде отговорен. Полагането на взаимни усилия и действия от всички нас ще спомогне за по-бързото и успешно ограничаване на разпространението на COVID -19 на територията на общината, което ще доведе за опазване на най-ценното – човешкия живот и здраве. Носете предпазни маски! Спазвайте дистанция помежду си! Избягвайте масови събирания!“, заяви инж. Изет Шабан.

Припомняме, че на телефони 03651 42 12 или 0882 28 9862, жителите на община Ардино  могат да подават сигнали или да търсят съдействие от местната власт.

 ‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития