A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

Кметът на Ардино инж. Изет Шабан в Нилюфер: Четвърт век оползотворяваме създадените контакти и ползотворни отношенияКметът на Ардино инж. Изет Шабан в Нилюфер: Четвърт век оползотворяваме създадените контакти и ползотворни отношения

„Началото на партньорските ни взаимоотношения с община Нилюфер датира от 1996 година. Вече четвърт век оползотворяваме създадените контакти и ползотворни отношения в сферата на икономиката, инвестициите, културата, туризма, спорта, които ще продължат и в бъдеще“. Това заяви кметът на община Ардино инж. Изет Шабан от трибуната на Общинския съвет на побратимената турска община Нилюфер. Той изрази убеденост, че ограничителните мерки срещу пандемията от коронавируса ще бъдат облекчени за по-чести срещи между двете побратимени общини.

В рамките на визитата си в Република Турция, кметът инж. Изет Шабан и председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям заедно с кметовете на общините Момчилград и Джебел – Илкнур Кязим и Неджми Али, както и зам.-кмета на община Крумовград Абидин Хаджимехмед и председателя на Общинския съвет в Момчилград Ерсин Юмер проведоха делова среща с кмета на Нилюфер Тургай Ердем. Обсъдени бяха идеи и възможности за засилено сътрудничество между общините от двете съседни страни, като участие в общи проекти и установяване на тясна връзка. Пандемията от коронавирус и мерките за борба срещу COVID-19 бяха сред останалите акценти на срещата.

Приветствия от трибуната на Общинския съвет на Нилюфер отправиха също кметовете на Момчилград и Джебел.

Срещата бе уважена и от депутата от Бурса в турския Меджлис от Народно-републиканската партия проф.д-р Юксел Йозкан.

 


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/