A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

Кметът на Ардино поднесе венец пред бюст-паметника на писателя Сабахаттин АлиКметът на Ардино поднесе венец пред бюст-паметника на писателя Сабахаттин Али

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан и председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям положиха венец пред бюст-паметника на световноизвестния турски писател и поет  Сабахаттин Али в двора на Общинския музей по повод 114-годишнината от рождението му.

 В традиционното поклонение взеха участие служители от общинската администрация и други институции, общественици и граждани.

„Да отдаваме почит на родения в Ардино Сабахаттин Али за нас е въпрос на дълг и чест!“, заяви кметът на общината инж. Изет Шабан.

Кметът на общината изрази удовлетворението си от краткия информативен текст за писателя, поставен по един изискан начин на постамента на паметника и благодари на инициаторите и реализаторите на добрата идея.

Бюстът на Сабахаттин Али е дело на скулпторката Емел Бензет и е дарение от Община Къркларели – Република Турция. Бюст-паметникът е открит през 2015 г.


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/