A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

Кметът на Ардино посрещна гости от Сдружението на балканските изселници в БалъкесирКметът на Ардино посрещна гости от Сдружението на балканските изселници в Балъкесир

Представители на Сдружението за култура, солидарност и помощ на балканските изселници в Балъкесир, Турция – председателят д-р Мустафа Акпънар, зам.-председателят Шевкет Оджактан, членовете на Управителния съвет Айнур Шахин и Мюмюн Мутлу, гостуваха на кмета на община Ардино Изет Шабан.

По време на срещата гостите от Балъкесир споделиха пред кмета Изет Шабан, че тяхното желание е да се опознаят и да създадат бъдещи добри отношения, взаимопомощ и сътрудничество между двата града.

С мултимедийна презентация кметът Изет Шабан представи на гостите от Турция туристическите забележителности на територията на общината. Запозна ги с реализираните проекти и с плановете на ръководството на Общината за бъдещото развитие на града. Кметът посочи, че Ардино има три побратимени турски общини – Нилюфер - Бурса, Картал – Истанбул и Къркларели и с тях се реализират различни съвместни инициативи в сферата на културата, образованието и спорта.
Д-р Мустафа Акпънар сподели, че неговите родители са напуснали България през 1950 година по време на изселническата кампания, а корените му са от село Млечино. Той покани кмета Изет Шабан на официалното откриване на новия модерен парк в Балъкесир през септември, който ще носи името на 17-месечна Тюркян, убита по време на т.нар. „Възродителен процес“ в Могиляне.

В края на визитата двете страни си размениха подаръци и си пожелаха занапред да има още поводи за срещи.

На срещата при кмета присъстваха още председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям и директорът на СУ „Васил Левски“ Аника Петрова.

 


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/