A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

КМЕТЪТ НА АРДИНО РЕСМИ МУРАД ПОСРЕЩНА ГОСТИ ЗА ПРАЗНИКА НА ГРАДАКМЕТЪТ НА АРДИНО РЕСМИ МУРАД ПОСРЕЩНА ГОСТИ ЗА ПРАЗНИКА НА ГРАДАКметът на община Ардино Ресми Мурад прие в кабинета си делегация от побратимената турска община Нилюфер, Бурса, водена от кмета Тургай Ердем. Гостите от Турция са на двудневно посещение в Ардино по повод традиционните есенни културни празници в града под Белите брези. Ресми Мурад ги запозна с историята на Ардино, с природните, културни и исторически забележителности.
От своя страна кметът на Нилюфер Тургай Ердем сподели, че и за в бъдеще се надяват да продължат добрите взаимоотношения между двете побратимени общини.
В края на деловата среща, двамата ръководители си размениха подаръци. Кметът на Ардино дари на колегата си уникална снимка от меандрите на река Арда край Боровица.
По-късно кметът Ресми Мурад посрещна в кабинета си и кмета на Кайнарджа/ Пънархисар от побратимената община Къркларели, Турция Сердар Тюркер, областният председател на Републиканската Народна партия в Къркларели Тайфун Окан Чобанджък, зам.-кмета на община Къркларели Мехмет Гидер. Кметът бе уважен и от представители на Сдружението на ардинци в Бурса и побратимената община Картал, Истанбул.‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/