A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

КМЕТЪТ НА АРДИНО СЪБРА И ТОЗИ МЕСЕЦ СЕЛСКИТЕ УПРАВНИЦИКМЕТЪТ НА АРДИНО СЪБРА И ТОЗИ МЕСЕЦ СЕЛСКИТЕ УПРАВНИЦИПоддържането на пътната инфраструктура в проходимо състояние и асфалтовите кърпежи бяха основните теми, обсъдени по време на редовната месечна работна среща на градоначалника Ресми Мурад с кметовете и кметските наместници на територията на община Ардино.
Сега е времето да се погрижите за просеките, канавките, водостоците, шахтите, за да нямате проблеми преди началото на есенно-зимния сезон, заяви Ресми Мурад. Той подчерта, че това, което става в съответното населено място е изцяло отговорност на кметовете и кметските наместници. Не бива вашите задължения да ги прехвърлите на някой колега от общинската администрация. Да, когато трябва да се съгласува, ще съгласувате. Било то за сметосъбиране, водоснабдяване, опесъчаване, но изпълнението на тази задача е изцяло Ваш ангажимент, каза още Мурад.
Друга дискутирана тема бе проблемът с отоплението на местната болница през зимния период. Кметът предложи на всеки един от селските управници да се погрижат в съответните населени места, където има селскостопански фонд да осигурят по една кола с дърва за болницата. Той уточни, че лечебното заведение се отоплява на твърдо гориво с чипс, но котелът може да гори и с дърва, без те да бъдат надробени или мелени. Транспортът ще бъде осигурено от общината.
Ресми Мурад съобщи, че в началото на септември ще започне раздаването на хуманитарната помощ от Българския червен кръст. Продуктите са на програмата „Интервенционните запаси на Европейския съюз на социално слаби лица”. Право на тази помощ ще имат 1157 граждани от територията на общината, а списъкът е изготвен от Дирекция „Социално подпомагане”. Пунктовете за раздаването на храните ще бъдат в Ардино, Бял извор и Млечино.
Началникът на отдел ГРАО инж. Мехмед Алиев запозна кметовете с Наредбата за издаване на удостоверения въз основа на регистъра на населението, което влиза в сила на 16 август. С нея се въвеждат нови образци за издаване на документи като удостоверения за наследници, семейно положение, уточни Алиев.
Гл.инспектор Ваклин Тихов, началник на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” (РС „ПБЗН”) обърна внимание за мерките за пожарна безопасност във връзка с продължителното засушаване и пожароопасния сезон в горите. Той апелира селските управници да изчистят пътищата от паднали дървета и провиснали клони по съответните населени места за своевременното пристигане на противопожарните коли по време на инциденти.
От името на жителите на Светулка кметът Фериха Дикмова изказа сърдечните си благодарности към всички служители на РС „ПБЗН” в Ардино, оказали помощ за потушаване на пожара в землището на селото.


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/