A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

Кметът на Ардино се срещна с имами от Анталия и АданаКметът на Ардино се срещна с имами от Анталия и Адана

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан проведе разговор с имамите Мустафа Алтъньорз от Анталия и Мурад Гьозюкючюк от Адана, които са представители на Дирекция „Диянет“ на Република Турция по време на Свещения месец на мюсюлманите Рамазан в Ардино. Двамата са част от 9-те турски имами командировани в кърджалийска област за един месец от Дирекцията по религиозните въпроси. Те служат в различни джамии към Районното мюфтийство по време на Рамазана.

На срещата присъстваха още председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям, имаминът на централната джамия в град Ардино Орхан Якуб, имаминът на джамията в кв. „Диамандово“ към село Бял извор Мюмюн Мехмед и председателят на джамийското настоятелство в Ардино Зеки Еминов.

По време на срещата кметът инж. Изет Шабан запозна гостите от Турция с историята на Ардино, характерен с уникалните си културно-исторически забележителности, както и с проектите, които са реализирани и ще бъдат реализирани през 2023 г. Той информира, че Ардино е родното място на световноизвестния турски писател и хуманист Сабахатин Али.

Гостите от Турция благодариха на кмета за топлия прием. Те заявиха, че за първи път са на посещение в България и Ардино. Посетихме Дяволския мост и туристическия комплекс „Белите брези“. Останахме изключително възхитени от запазената османска архитектура на средновековния мост. Пътят беше асфалтиран, а наоколо беше чисто. Поздравяваме ръководството на общината за това, че създават условия за развитието на туризма“, заявиха те.

 

 

 


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/