A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

Кметът на Ардино връчи плакет на Арда КолджуларКметът на Ардино връчи плакет на Арда Колджулар

Кметът на Ардино инж. Изет Шабан, връчи на заместник-кмета на побратимената турска община Къркларели Арда Колджулар плакет, който съдържа различни послания, като мир, приятелство, любов, надежда, толерантност, свобода, благоденствие, вяра, истина.  Това се случи по време на презентацията в Общинския музей за жизнения и творчески път на родения в Ардино /1907 г./  Сабахаттин Али, представена от зам.-председателя на Обществен съвет „Закрило на културното наследство“ Селяхидин Карабашев. Гостите от Къркларели са на двудневно посещение в Ардино по повод първото издание на Дните на Ардино.

„Този плакет е в знак на нашето приятелство, както и топлите взаимоотношения между двете побратимени общини Ардино и Къркларели. Даряваме го от сърце и душа, за да го пренесете при вас в Къркларели“, заяви инж. Изет Шабан.

Зам.кметът на Къркларели Арда Колджулар благодари за оказаното внимание. Тоя заяви, че цялата им делегация е много щастлива от посещението в родната земя на Сабахаттин Али. „Надяваме се нашето взаимно сътрудничество да продължи и в бъдеще“, заяви Колджулар.

Кметът на общината инж. Изет Шабан, председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям, зам.-кметът на Къркларели Арда Колджулар и секретарят на община Къркларели Гюлшах Еритен поднесоха цветя пред бюст-паметник на световноизвестния турски писател и поет Сабахаттин Али в двора на Общинския музей.


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/