A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

Кметът на Нилюфер Тургай Ердем поднесе цветя пред паметника на световноизвестния турски писател и поет Сабахаттин АлиКметът на Нилюфер Тургай Ердем поднесе цветя пред паметника на световноизвестния турски писател и поет Сабахаттин Али

В рамките на първото издание на „Дните на Ардино 2022“ делегация от побратимената турска община Нилюфер, водена от кмета Тургай Ердем, както и представители на Сдружението за културно сътрудничество „Егридерелилер” (Ардинци) в Бурса, начело с председателя им Юксел Юртсевер посетиха Общинския музей. Заедно с тях бяха още зам.-кметовете на община Нилюфер Зафер Йълдъз и Адем Вурал, председателят на фирма „Нил-Бел“ към община Нилюфер Наджи Кале.

Чрез мултимедийна презентация гостите от Турция се запознаха с

жизнения и творчески път на родения в Ардино /1907 г./  Сабахаттин Али, представена от зам.-председателя на Обществен съвет „Закрило на културното наследство“ Селяхидин Карабашев.

След презентацията, заедно с кмета на община Ардино инж. Изет Шабан и председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям, гостите от Турция поднесоха цветя пред бюст-паметник на световноизвестния турски писател и поет Сабахаттин Али в двора на Общинския музей.

Гостите от Турция посетиха и Дяволския мост и останаха силно впечатлени от величествената красота на вековния мост.


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/