A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

КМЕТЪТ РЕСМИ МУРАД ДАДЕ ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ



КМЕТЪТ РЕСМИ МУРАД ДАДЕ  ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ На първата пресконференция за 2010 година, която се състоя в туристическия комплекс „Белите брези”, кметът на община Ардино Ресми Мурад благодари на представителите на националните и областните медии за обективно и безпристрастно отразяване на многопосочните дела в общината. Той запозна журналистите с резултатите от актуално социологическо проучване, осъществено през декември м. г. с жители на Ардино и селата. Резултатите ни радват, заяви г-н Мурад, но доверието на хората много ни задължава.
Откровеният диалог между кмет и журналисти позволи да се осветлят проблемите на образование, здравеопазване, безработица, проектна дейност и други.
На пресконференцията общинският кмет очерта основните параметри на вече формирания и приет бюджет за 2010 г. Той подчерта, че намалената държавна издръжка на общината ще се отрази на общата рамка на бюджета и той ще бъде доста рестриктивен.
Общинският кмет запозна представителите на медиите със злополучния ход на здравната реформа и заяви, че обжалва решението на Филиалната здравна каса в Кърджали пред Административния съд. Решението се състои в отказа на касата да подпише договор за 11 от общо 31 клинични пътеки за МБАЛ - Ардино, което според нас е неоснователно и несправедливо - сподели пред участниците градоначалникът.



‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/