A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт
Търси

КМЕТЪТ РЕСМИ МУРАД РАЗГОВАРЯ С БИЗНЕСА В АРДИНОКМЕТЪТ РЕСМИ МУРАД РАЗГОВАРЯ С БИЗНЕСА В АРДИНОПри изключително голям интерес премина срещата на кмета на община Ардино Ресми Мурад с повече от 30 представители на бизнеса от общината. Разговорът продължи почти два часа и в него се включи депутатът от ДПС Юнал Тасим. Срещата бе организирана по инициатива на кмета на община Ардино по повод на публикация във вестник „Труд”, по повод на това че обшините от област Кърджали са едни от най-корумпираните в страната. Това не е вярно и смея да твърдя, че то е по поръчка на определени политически сили, каза кметът на община Ардино Ресми Мурад. Той цитира социологическо проучване, според което 62,7 % от населението оказва пълна подкрепа на общинската администрация. Едва 0,3 % от анкетираните твърдят, че от тях са поискани пари за да бъдат обслужени от общината, което е в рамките на допустимата грешка, коментира общинския кмет.
Първата част на срещата премина в експозе на кмета, в което той представи накратко дейността на общината и взаимодействието й с малкия и среден бизнес. Най-често прилаганата форма на партньорство в частния сектор са приватизацията и концесиите. Убеден съм, че между нас може да се развие ползотворно сътрудничество при строго разграничаване на функциите и задълженията на общината и бизнеса, каза кметът Ресми Мурад.
От 20 години няма бизнес-среда в България и ние имаме сериозни проблеми, защото бизнесът зависи от законите, които се приемат в парламента, към общината нямаме претенции, защото се направи много през този мандат, заявиха представителите на бизнеса. Те настояха за диференцирани данъчни ставки за планинските и полупланински райони. За 12 години бандеролите бяха сменени общо 15 пъти, малкият бизнес не е видял защита от парламента, а само тормоз... Знаете ли какво е в днешно време да осигурите макар и едно работно място, коментираха още представителите на бизнеса. Знаете ли, че хората отказват масово да подписват договори за изкупуване на млякото заради 10-те процента данък, жалваха се още те.
Народният представител Юнал Тасим сподели, че в най-голяма степен отговорността за състоянието на земеделието в момента е на бившия земеделски министър Мехмед Дикме, защото именно той е отговорен за затварянето на главите „Земеделие” и не е направил нищо за да защити интересите на хората формиращи този сектор на икономиката.
Радвам се от инициативността на малкия и средния бизнес каза председателят на Регионалния координационен съвет на КНСБ в Кърджали Иванка Караколева. Работим в прекрасно взаимодействие с общинската администрация в Ардино и няма начин това да не ме радва, добави още тя. Омръзна ми националните медии да ни заливат с информация за това колко сме били корумпирани. Нека този, който е корумпиран да бъде арестуван и осъден, както е по закон, другото са просто измислици, подчерта още тя. Ще ви кажа само, че от 38 000 рaботещи в Кърджали близо половината - 17 000 са самонаети. За какъв бизнес говорим тогава!
По време на предизборните си срещи преди малко повече от 3 години обещах, че по никакъв начин няма да преча на бизнеса, мисля че спазвам това свое обещание, помагам и съм полезен с каквото мога, каза в заключение кмета на община Ардино Ресми Мурад.


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/