A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

КМЕТЪТ ТУРСУН ХУСНИ УПРАВЛЯВА ГЪРБИЩЕ 20 ГОДИНИ БЕЗ КОНКУРЕНЦИЯКМЕТЪТ ТУРСУН ХУСНИ УПРАВЛЯВА ГЪРБИЩЕ 20 ГОДИНИ БЕЗ КОНКУРЕНЦИЯКметът на ардинското село Гърбище Турсун Хусни винаги е в услуга на своите съселяни. Освен административните си задължения той помага на възрастните жители като им купува и лекарства. „Като ходя в Ардино вземам рецептите и купувам лекарства. Половината от хората в селото са пенсионери - трудноподвижни и с ниски доходи. Не могат за всяко нещо да пътуват до града“, казва селският управник. Той е един от най-дългогодишните кметове в Ардинско. Управлява селото за пети мандат. Местните са доволни от неговата работа.
„Познавам всеки род, фамилия и семейство в селото. Важно е да влезеш във всеки дом, да се срещаш със съселяните си, за да разбереш техните проблеми и да се опиташ да ги решиш“, казва Турсун Хусни. Той е роден през 1961 г. в Гърбище. Основното си образование завършва в родното си село, а след това завършва техникума по автотранспорт в Смолян. Отбива военната си служба в Ботевград, откъдето е запазил прекрасни спомени. Дълги години е работил като бригадир в Телекомплекс „Пловдив“. Отговарял е за електроснабдяването от Смолян до Кърджали. През 1994 г. е избран за кмет на Гърбище и до ден днешен без конкуренция печели всек вот и упралвява успешно селото.
Турсун Хусни има чудесно семейство, което винаги е проявявало разбиране и го е подкрепяло. Синът му Севал се занимава с животновъдство, а дъщеря му Рефика е омъжена в Кърджали.


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/