A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт
Търси

КОЛЕКТИВЪТ НА ДИРЕКЦИЯ „СОЦИАЛНО ПОДПОМАГАНЕ” В АРДИНО ПОСЕТИ ГЪРЦИЯКОЛЕКТИВЪТ НА ДИРЕКЦИЯ „СОЦИАЛНО ПОДПОМАГАНЕ” В АРДИНО ПОСЕТИ ГЪРЦИЯПо инициатива на служители колективът на дирекция „Социално подпомагане” в Ардино организира през уикенда еднодневна екскурзия до Гърция. Шефът на дирекцията Цветомир Хаджиев сподели, че целта на посещението е бил с опознавателен характер. Повечето служители за първи път бяха в южната ни съседка. Посетихме Ксанти, Кавала, който е на брега на Егейско море и малкото селце Шахин. В Кавала видяхме внушителния и напълно запазен акведукт Камарес. Строен от римляните, после разрушен почти до основи и възстановен през 16 век от Сюлейман първи. Качихме се и до крепостта „Акропола”, откъдето най-добре се вижда целият град. Там направихме много снимки за спомен. Отбихме се и до паметника на Мехмед Али Паша, който е бил един от най-видните личности родени в Кавала. Посетихме и дома му, каза Хаджиев.
Общинската съветничка Зюлфие Ибрямова, която е началник отдел ‘Закрила на детето” към дирекция „Социално подпомагане”също сподели своите впечетления от екскурзията. За първи път бях в Гърция. Приятно бе усещането, че целия колектив бяхме заедно на тази екскурзия. Силно впечатление ни правиха белите сгради, подредените дворове и чистотата. Особено ми хареса крайбрежният град Кавала. Градът е много чист, а улиците особено в стария квартал са пълни с цветя. Интересното беше, че по улиците непрекъснато се чуваше българска реч. Посетихме и местният базар. Направи ми впечетление, че цените на плодовете и зеленчуците в цифрово изражение са същите както у нас, само, че в евро. Надявам се в най-скоро време отново да посетя Гърция, този път със семейството си.
Служителката Севинч Алиева допълни, че никога няма да забрави пътуването. Въпреки, че беше само за един ден, останахме много впечетлени от красотата, архитектурата, озеленяването и перфектните пътища в Гърция.

Гюнер ШЮКРИ


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/