A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

КОНКУРС ЗА ДЕТСКА РИСУНКА НА ТЕМА “АЗ РИСУВАМ МОЯ РОДЕН КРАЙ” ПО ПРЕКТ НА ОДК ГРАД АРДИНОКОНКУРС ЗА ДЕТСКА РИСУНКА НА ТЕМА “АЗ РИСУВАМ МОЯ РОДЕН КРАЙ”  ПО ПРЕКТ НА ОДК ГРАД АРДИНО Скъпи ученици,
Имате ли определен интерес към рисуването? Желаете ли да се изявите в тази област? Искате ли да прекарате два незабравими дни на хижа “Бели брези” и на Дяволския мост, през месец май с ваши връстници от цялата община в една творческа атмосфера? Искате ли да завържете нови запознанства?
Участвайте в конкурса за детска рисунка на тема “Аз рисувам моя роден край” по проект на Общински детски комплекс град Ардино.

Предлагаме Ви СТАТУТ НА ОБЩИНСКИ ПЛЕНЕР ЗА ДЕТСКА РИСУНКА НА ТЕМА” АЗ РИСУВАМ МОЯ РОДЕН КРАЙ” по проект на ОДК от Националната програма “Училището – територия на учениците” .

С Т А Т У Т

НА ОБЩИНСКИ ПЛЕНЕР ЗА ДЕТСКА РИСУНКА НА ТЕМА
“ АЗ РИСУВАМ МОЯ РОДЕН КРАЙ ”Конкурсът за детска рисунка “ Аз рисувам моя роден край” е част от Националната програма “ Училището – територия на учениците , Модул “ Развитие на извънкласната и извънучилищната дейност”, проекта е Общински ученически пленер под мотото “ Аз рисувам моя роден край”.
ЦЕЛИ: Цели се да се създадат условия за удоволетворяване на интересите на децата в областта на изобразителното изкуство, възможност за публична изява, откриване на талантливи деца и тяхното понататъшно развитие.
ТЕМА: Темата е много обширна и участниците могат да акцентират на забележителностите на родния им край, така и на културните, исторически и природни забележителности.


РЕГЛАМЕНТ НА УЧИЛИЩНИЯ ЕТАП


УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ:
1.Право на участие имат всички желаещи ученици от І до ХІІІ клас от училищата на общината.
2.Формата на рисунката - 35 /50 см.
3.Техника на рисуване –участниците могат да използват свободна избрана техника и материали / акварел, графика, водни бои, темперни бои, молив, фулмастери , пастели и др. /
4.Информация за автора – на гърба на всяка рисунка да има следната информация:
- трите имена ;
- година, клас ;
- име на училището
- име на ръководителя
5.Преподавателите по изобразително изкуство във всяко училище да направят предварителна селекция на рисунките и да изпратят в ОДК първите три най- добри творби от всяка възрастова група.
6.Най-талантливите деца от училищния кръг ще бъдат наградени с предметни награди.
7.Краен срок за изпращане на рисунките 21. 03. 2008 г. на адрес
ул.” Първи май” №8А.


ОБЩИНСКИ ЕТАП


В общинския етап ще участват ученици, които са преминали училищния етап и се класирани на призови места.
Общински детски комплекс ще изпрати покани до всички ученици одобрени за участие в пленера.
Пленера ще се проведе на 10 и 11 май 2008 г. Първият ден е на хижа
“ Бели брези”, а втория на Дяволски мост.
На 11 май ще се организира изложба с творбите на участниците и ще бъдат връчени предметни награди и сертификати на участниците от Кмета на община Ардино.
Творбите от пленера ще се използват за:
- издаване на фотоалбум
- имената и рисунките ще бъдат качени в уеб сайт на общината и публикувани във вестник “ Ардински глас”.

За връзка : ел.поща: odk_ardino@abv.bg
Телефон: 03651/ 40 - 82‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/