A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

КОНКУРС ЗА МЛАДИ ДАРОВАНИЯОбщина Ардино, Съюз на българските писатели, Академия за европейска култура „Орфеева лира”, побратимени общини Нилюфер, Картал и Орестиада и Сдружение „Егридерелилер” - Бурса, организират

   международен литературен конкурс

за млади дарования от област Кърджали и побратимените общини.

Конкурсът е явен и се осъществява в рамките на Третия международен литературен форум „Братство”, Ардино 2012.

Целите на конкурса са: развиване на творческото въображение и талант; укрепване на човешките ценности - човечност, доброта, взаимно уважение, признателност, толерантност, отговорност.

В конкурса могат да участват млади творци от 14 до 30 години (средношколци, студенти и други), със свои произведения - стихотворение или разказ. Темата е свободна. Всеки участва с ЕДНО произведение и в предпочитан език: български или турски.

Всяко конкурсно произведение се придружава с данни за участника - име и фамилия, клас/курс, точен адрес, електронна поща и телефон за връзка.

Срок за изпращане на творбите до 10 май 2012 г.

Адрес: Общинска администрация гр. Ардино 6750, ул. „Бели брези” № 29, редакция на в. „Ардински глас” или по интернет на електронна поща: ard_glas@abv.bg

_______

Резултатите от конкурса ще бъдат обявени в един от дните на Третия международен литературен форум „Братство”, Ардино 2012 г. Специалните награди на класиралите се млади творци ще връчат: Кметът на Община Ардино Ресми Мурад, под чийто патронаж се провежда литературното събитие, изтъкнати творци, представители на побратимени общини и неправителствени организации. Отличените творби ще бъдат публикувани в електронни и печатни медии, както и на интернет-страницата на Община Ардино.


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/