A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

Кръшни хора се извиха на традиционния фолклорен събор в ЖълтушаКръшни хора се извиха на традиционния фолклорен събор в Жълтуша

 

В събота в ардинското село Жълтуша се проведе традиционният фолклорен събор под надслов „Жълтуша и приятели“. Въпреки августовската жега на празника се стекоха стотици хора от околните села Жълтуша, Падина, Седларци, Еньовче, Бял извор, както и жълтушенци, които работят и живеят в различни краища на страната и чужбина.

Гости на събитието бяха кметът на Община Ардино инж. Изет Шабан, заместниците му Неджми Мюмюнходжов и Наско Кичуков, председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям. Тук бяха още председателят на общинската организация на ДПС Шахин Байрамов, общинските съветници от района на Жълтуша Альон Хаджиев и Стефан Терзиев и кметове на кметства от общината.

За пореден път жителите и гостите на Жълтуша имаха възможност да се насладят на богата и разнообразна фолклорна програма. Имаше танцови формации, музикални групи и индивидуални изпълнители. Под звуците на фолклорните ритми стотици жълтушенци и гости на родопското село се хванаха на кръшни хора.
Организатори на събора са местното кметство и читалище „Родопска искра 1961“. Началото на селищния празник в Жълтуша се поставя на 9 май 1991 г. по инициатива на тогавашния кмет Камен Буров.

 


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/