A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

КРЪШНО ХОРО СЕ ИЗВИ НА ОСМОМАРТЕНСКОТО ПАРТИ В БОРОВИЦАКРЪШНО ХОРО СЕ ИЗВИ НА ОСМОМАРТЕНСКОТО ПАРТИ В БОРОВИЦАС парти дамите от ардинското село Боровица отпразнуваха за поредна година Международния ден на жената – 8-ми март. Присъстваха над 40 жени от Боровица и околните махали Мировец, Вражалци, Чучер, Любицево и Стар Читак. Специални гости на купона бяха кметът на община Ардино Ресми Мурад, заедно със съпругата си Пазие Мурад и председателя на общинския съвет Сезгин Байрям.
Местните жени бяха приготвили най-различни ястия, сладки и солени лакомства, за да се почерпят взаимно. От името на общинската администрация и общинския съвет двамата ръководители подариха на всяка дама карамфили. А кметът на Боровица Айсел Мехмед им поднесе прибори за готвене.
Кметът Ресми Мурад поздрави сърдечно дамите от Боровица по случай Международния ден на жената 8-ми март. „Нека за всички вас той бъде специален, изпълнен с прекрасно настроение и хубави думи на обич и благодарност! Вие сте тези, които озарявате дома и пазите с отдаденост семейното огнище. Пpиeмeтe мoитe нaй-иcĸpeни блaгoпoжeлaния зa здpaвe, щacтиe и oбич!“, заяви Ресми Мурад. Той ги призова да бъдат винаги единни и сплотени. „Като кмет и жител на Ардино, ще подкрепям и съдействам за реализирането на всички полезни инициативи, свързани с развитието и подобряването живота в нашата красива община“, каза още Мурад.
За доброто настроение на боровишките дами се погрижиха местните музиканти Гюнай Сакиб и Нурхан Нури.
В салона на читалището се изви кръшно хора, водено от кмета Ресми Мурад и кметицата на Боровица Айсел Мехмед.
Организатори на проявата бяха кметството и местното читалище „Климент Охридски”.


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/