A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

КУЛИНАРЕН КОНКУРС СЕ ПРОВЕДЕ В МЛЕЧИНОКУЛИНАРЕН КОНКУРС СЕ ПРОВЕДЕ В МЛЕЧИНОВ рамките на традиционния събор в ардинското село Млечино се проведе кулинарен конкурс съдържащ традиционни местни ястия. В състезанието се включиха над пет дами. Организатор на проявата бе местното читалище „Любен Каравелов”.
В състава на журито, което определи трите най-добре изглеждащи и най-вкусни ястия, участваха секретарят на община Ардино инж. Кемал Алиев, директорът на дирекция „Социално подпомагане” в Ардино Зюлфие Ибрямова и началникът на отдел „Гражданска регистрация и административно обслужване” (ГРАО) на Общинската администрация в Ардино инж. Мехмед Алиев. Всички оценяващи останаха приятно изненадани от кулинарните умения на местните дами.
Първа награда получи сиропирания сладкиш на Нериман Садула под формата на полумесец. Второ място спечели Кяние Исмаил с баклава. Третото място бе за Гюлбие Ферад, която бе направила баница с месо. Журито даде и две поощрителни награди – на къпаната баница на Джемине Рюстем и сармички, с лозови листа, приготвени от Шенгюл Сабри.
„Всички ястия бяха много вкусни, затруднихме се в избора си. Поздравяваме всички участнички”, сподели Зюлфие Ибрямова.
От вкусните ястия опитаха кметът на общината Ресми Мурад, председателят на общинския съвет Сезгин Байрам, както и танцьорките от фолкритъм „Балканика”.
Призьорите бяха наградени с парични награди от секретаря на читалището Мюмине Ахмед.


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/