A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

Курбан-мевлид с 20 казана пилаф събра около 1500 души в ДиамандовоКурбан-мевлид с 20 казана пилаф събра около 1500 души в Диамандово

Около 1500 души от квартал „Диамандово” към ардинското село Бял извор и околните населени места Падина, Жълтуша, както и Неделино, Кундево, Оградна участваха в традиционния курбан-мевлид за здраве, берекет и благоденствие. Религиозното събитие се проведе в местността „Курбанище” (Курбан йери). Духовници, водени от имамите на кв. „Диамандово“ и Бял Извор Мюмюн Мехмед и Арслан Хайрула прочетоха айети от Корана и се помолиха за здраве, берекет и благоденствие. Всички присъстващи бяха нагостени с 20 казана пилаф, приготвени от екип, водени от местните майстори-готвачи Исмет Генч и Ахмед Терзи. За приготвянето им са използвани 360 кг. ориз и 700 кг. обезкостено месо. От вкусното ястие опитаха всички преминаващи хора от центъра на квартала.
Курбан - мевлидът бе уважен от кмета на община Ардино инж. Изет Шабан, председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям, кметът на Бял извор Зехни Емин, кметът на Падина Кямил Кичуков и кметските наместници на Еньовче и Главник – Недко Узунов и Любен Христов. Тук бяха още областният председател на ДПС Ресми Мурад, председателят на Общинската организация на ДПС в Ардино Шахин Байр
aмов, председателят на Младежко-ДПС в Ардино Реджеб Шакиров, бившият кмет на Община Ардино Айдън Серкан, родом от Диамандово.

Организатор на религиозната проява бе местното население със съдействието на мюсюлманското настоятелство в кв. „Диамандово“. Всяко едно семейство задели средства, с които да покрият разходите за курбана.

От името на настоятелството, председателят му Сейхан Мехмед, изказва искрените си благодарности към спонсорите за финансовата и морална подкрепа при организирането на курбан-мевлида.

 


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/