A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

ЛЕКОАТЛЕТИ ОТ КЪРДЖАЛИЙСКИ УЧИЛИЩА ЩЕ УЧАСТВАТ В ПЪРВИЯ МАРАТОН ОТ ДЯВОЛСКИЯ МОСТ ДО АРДИНОЛЕКОАТЛЕТИ ОТ КЪРДЖАЛИЙСКИ УЧИЛИЩА ЩЕ УЧАСТВАТ В ПЪРВИЯ МАРАТОН ОТ ДЯВОЛСКИЯ МОСТ ДО АРДИНОДиректорите на кърджалийските училища - СУ „П.Р.Славейков” – Милко Багдасаров, СУ „Отец Паисий” – Златко Атанасов, СУ „Йордан Йовков” – Недялка Кюпрюджиева и на Езиковата гимназия „Хр.Ботев” – Йорданка Чавдарова заявиха, че възпитаници им с желание ще участват в първия маратон „Дяволския мост - Ардино” (дистанция 7 км), който ще се състои на 13-ти май. Спортната надпревара е по случай Международния ден на предизвикателството и Национален ден на спортиста – 17-ти май. Организатор е община Ардино, съвместно с Военно-спортен клуб LASERWAR Balkans и Клубът за спорт с ученици „Алада“. Спонсор на спортното събитие е LASERWAR Balkans с общ награден фонд от 1 700 лв.
Участие могат да вземат всички желаещи от цялата, както и от други страни. Записването е до 5 май на e-mail: ardino@abv.bg или в деловодството на общината. Бланката-образец може да намерите в сайта на общината на адрес: www.ardino.bg
Победителите при мъжете и при жените ще получат по 500 лв. Наред с тях има и парични награди за второ ( 250лв.) и трето място ( 100лв.).
Идеята на събитието е да популяризира спортния начин на живот в града. Приоритетни дейности в развитието на община Ардино е изграждането и пълноценно оползотворяване на туристическата и спортна инфраструктура.
Организаторите обещават стартът да се превърне в спортен празник за града под Белите брези.Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/