A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

ЛРС „Бели брези“-Ардино проведе годишното си отчетно събраниеЛРС „Бели брези“-Ардино проведе годишното си отчетно събрание

В събота, 27 април, Ловно-Рибарско Сдружение „Бели  брези“-Ардино проведе отчетно събрание. Гости на форума бяха кметът на общината инж. Изет Шабан, председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям и Даниел Тошков, главен секретар на НЛРС „СЛРБ“.

В отчетния доклад представен от председателя на Сдружението Шахин Байрамов, подробно бяха разгледани резултатите и проблемите от дейностите на всяка отделна дружина през 2022. „В ЛРС „Бели брези“ членуват 402 ловци, които са разпределени в 6 дружини. През отминалата година няма допуснати инциденти с оръжие по време на ловни излети. При план за отстрел 133 броя диви свине, отчитаме добър успех, а именно отстреляни са 140 броя. С най-висок успех се поздравиха колегите от ЛРД „Бял извор “ с председател Митко Илиев, които при план за отстрел 26  са отстреляли 41 броя диви свине. Тези успехи са постигнати благодарение на грижите, които полагате всички Вие, а именно като създавате условия за ловните полета. Те показват, че сме постигнали добър успех по отстрел на диви прасета, но не е важно колко дивеч сме отстреляли по ловните излети, по-важно е да съхраним живота и здравето на ловеца“, заяви Шахин Байрамов. Той подчерта, че Сдружението поддържа добри взаимоотношения с всички държавни институции – Община Ардино в лицето на кмета инж. Изет Шабан, ДГС-Ардино, РУ - Ардино.  „Основната ни цел е да опазваме и стопанисваме природните богатства в страната, в това, число дивите животни и растения, за да предадем на бъдещите поколения една пълноценна и богата природна среда“, каза още Байрамов. Той пожела на колегите си Наслука през новия ловен сезон 2023 – 2024 г. Отчетът за 2022 година бе приет единодушно от делегатите на Общотото събрание.

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан благодари на ловците за положените усилия. Призова ги към отговорност и дисциплина по време на ловния сезон. „Най-важното е да се пази живота и здравето на ловеца. Когато сте сплотени и имате добро сътрудничество межди отделните дружини резултатите не закъсняват. Вие сте един добър екип, работете заедно, за да се чувствате удовлетворени в края на сезона. Пожелавам Ви да сте успешни и Наслука“, заяви Изет Шабан.

За делегат на Общото събрание на НЛРС-СРЛБ бе избран председателят на ЛРС „Бели Брези“ Шахин Байрамов, резервен – Айдън Тефиков, специалист по лова към ЛРС „Бели брези“.

 


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/