A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

МАЛКИТЕ АРДИНЧАНИ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ПИШАТ ИСТОРИЯ В ТЕНИСА НА МАСАМАЛКИТЕ АРДИНЧАНИ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ПИШАТ ИСТОРИЯ В ТЕНИСА НА МАСАМалките тенисисти от СКТМ „Юнак 2005“ от Ардино отново обраха всички призови места във финалния етап на Националния турнир по тенис на маса „Млад олимпиец“ за купата на България до 12 години. Надпреварата се проведе през уикенда в Свищов. В нея се включиха най-добрите 16 състезатели от страната.
Възпитаничките и възпитаниците на треньорите Бейхан Емин (Майкъла) и Гюлвер Шерифова показаха пълна доминация над съперниците си и обраха отново всичките призови места в турнира.
При момичетата абсолютен първенец на „Млад олимпиец” стана 12-годишната Цветелина Георгиева, която извоюва първото място и в трите турнира от надпреварата за купата на България. Във финалната среща тя победи съотборничката си Вероника Кехайова. На трето място се класира 9-годишната Сиделя Мутлу, а на четвърто Дилек Юсеинова, всичките състезателки на СКТМ „Юнак”.
При момчетата 12-годишният Нурхан Халилходжа успя да спечели бронзовото отличие. Победител стана Стоян Зайков от Панагюрище, а втори е момчилградчанинът Мартин Димов.
„Повторихме успеха от преди месец на втория етап на състезанието „Млад олимпиец”. Нашите състезателки постигнаха бяха безапелационни и постигнаха исторически успех. Поздравявам момичетата за сърцатата им игра. Надявам се да продължават да се развиват и след няколко години националният ни отбор да бъде представен изцяло от нашите състезателки”, сподели след турнира треньорът на СКТМ „Юнак 2005“ Бейхан Емин (Майкъла). Той изказва искрените си благодарности към ръководството на общината в лицето на кмета Ресми Мурад и председателя на общинския съвет Сезгин Байрям за оказаното съдействие за възраждането на тениса на маса в Ардино.


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/