A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

МАЛКИТЕ ТЕНИСИСТИ ОТ АРДИНО ТРЕТИ В БЪЛГАРИЯМАЛКИТЕ ТЕНИСИСТИ ОТ АРДИНО ТРЕТИ В БЪЛГАРИЯМомчетата до 12 години на СКТМ „Юнак 2005” от Ардино се окичиха с бронзовите медали на финалите от държавното отборно първенство по тенис на маса. Шампионатът се проведе от 1 до 3 юни в смолянския град Чепеларе. В турнира участваха най-добрите осем отбора от страната, които по регламент бяха разпределени в две групи. Първите два от тях образуваха финална четворка.
В груповата фаза възпитаниците на треньора Бахри Юмер победиха с 4:1 и 4:0, съответно отборите на Панагюрище и София и отстъпиха на домакините от Чепеларе с 2:4. Във финалната четворка след изключително интересни срещи малките ардински таланти се класираха на трето място и грабнаха бронзовите медали. Първенец стана отборът на Дупница, а на второ място се класираха тенисистите от Чепеларе. Юнаците играха в състав: Митко Кисьов, Никола Хаджийски, Бюлент Емурла и Стилиян Стоянов.
В индивидуалната надпревара, при огромна конкуренция от 64 тенисисти 11-годишният Митко Кисьов стигна до полуфинал, където загуби драматично с 2:3 от 12-годишния състезател на домакините Георги Губеров. Така Митко Кисьов се окичи с бронзовия медал. Добро представяне в индивидуалната надпревара направи и Никола Хаджийски.
На двойки – Никола Хаджийски игра с Екатерина Тошева, като двамата стигнаха до полуфинал и загубиха с 3:1 от представителите на Чепеларе и Асеновград, и останаха с бронзовите медали.
Доволен съм от представянето на всички момчета. Това ще бъде златното поколение на ардинската школа по тенис на маса. Ако продължават да тренират така упорито, бъдещето в тениса е пред тях, обобщи представянето на тенисистите наставникът Бахри Юмер.
Президентът на ардинския клуб инж. Азис Мурад заяви, че с достойното си представяне в Чепеларе състезателите от Ардино за пореден път са утвърдили името на „Юнак” като традиционен и водещ в страната. Имаме добра база и треньорски екип, както и много талантливи деца, каза още инж. Мурад.Той изказва своите сърдечни благодарности към ръководството на общината за оказаното им съдействие за развитието на тениса на маса в Ардино.
Като награда за доброто си представяне в Чепеларе, малките тенисисти от „Юнак” ще вземат участие в Международния турнир по тенис на маса в турския град Ялова, което ще се проведе от 21 до 25 юни.


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/