A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

МЕЧТАЯ СВЕТУЛКА ДА СТАНЕ ПО-ДОБРО МЯСТОМЕЧТАЯ СВЕТУЛКА ДА СТАНЕ ПО-ДОБРО МЯСТОФериха Хайри е кмет на ардинското село Светулка. Това е първият й мандат на тази длъжност. Завършила е СОУ„Васил Левски” през 1995 година. Омъжена, с двама сина.

Въпросите зададе: Гюнер ШЮКРИ

- Г-жо Хайри разкажете ни за себе си?
- Родена съм в град Кърджали, но родното ми място е село Светулка. Отгледана и възпитана съм от добро, сплотено и трудолюбиво семейство. Завърших СОУ „Васил Левски” в Ардино през 1995 година. Омъжена съм и имам двама сина. Съпругът ми работи като ел.техник в ЕВН. Родното ми място и семейството са най-важните неща за мен.

- Какво ви провокира да се кандидатирате за кмет на Светулка?
- Мисълта, че ще бъда полезна за населението от селото, беше достатъчна за да се кандидатирам за тази длъжност. Нерешените проблеми на Светулка и търсенето на вярната посока за промяна в развитието му ме мотивираха. Хората трябва да получат максималното, което зависи от местната власт.

- Как ви приемат хората от селото?
- Според мен съм приета добре, не случайно са ме избрали за кмет. Всеки си има и доброжелатели, и такива, които не го харесват, но отношението ми към всички е еднакво. Подкрепата и доверието, която ми оказаха жителите на селото, е на лице, за което съм им много благодарна.

- Какви проблеми има селото?
- Най-големият е безработицата. Други нерешени проблеми са неасфалтираните пътища, водоснабдяването, както и направата на подпорни стени.

- А какви конкретни идеи имате, свързани с развитието на селото?
- Да асфалтираме започнатия вече път за махала Халил Ходжалар, пътя за махала Азманлар. Има и паднали подпорни стени в центъра на селото.

- Какво е според вас отношението община-кметство? Обръща ли се внимание на проблемите на по-малките населени места?
- Ръководството на общината в лицето на кмета Ресми Мурад отделя сериозно внимание на проблемите на малките населени места. Разбира се, доколкото им стигат възможностите. Според мен един кмет на кметство трябва да е постоянен и настоятелен в исканията си за доброто на даденото населено място. Доволни сме, че асфалтираха централната улица в селото, започна асфалтирането на пътя за махала Халил Ходжалар, разреши се проблемът с водоснабдяването на една от махалите.


- Как млад човек успява да се справи с тази нелека задача?
- С голямо желание започнах тази трудна мъжка длъжност. Да се работи с хора наистина не е лека работа, но тя ми доставя удоволствие. Местните жители ми гласуваха доверие и ме подкрепиха. Надявам се през този мандат да мога да оправдая гласуваното ми доверие и да не ги разочаровам.

- За какво мечтае кмета на Светулка?
- Мечтая селото ми да стане по-добро място за живеене. Идеи имам много, но бъдещето ще покаже.‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/