A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

МЕХМЕД ДИКМЕ НЕ ЧЕТЕ ЗАКОНИ, ПРАВИ ОПИТИ ДА ПОДВЕДЕ КОЛЕГИИзменение и допълнение на Наредбата на Общинския съвет за определяне размера на местните данъци прие местния парламент в Ардино. По този начин наредбата бе приведена в съответствие с приетите в началото на декември промени в Закона за местните данъци и такси. Така например отпадна туристическата такса, но тя бе трансформирана в туристически данък.
Размерът на данъка за всяка нощувка във всички населени места на общината е в зависимост от категорията на средствата за подслон и местата за настаняване. Хотелите с категория 1 звезда ще плащат 0,60 лв., тези с две звезди - 0,80 лв. и останалите с три и повече звезди - 1,00 лв.
По време на дебатите бившият министър Мехмед Дикме показа, че или не чете законите или нарочно се опитва да манипулира решенията на местните парламентаристи, воден от свой бизнес интерес. Развиващият хотелиерски бизнес в Ардино ексминистър предложи на общинските съветници да коригират определените от закона цени на по-ниски.
Всяко едно наше решение трябва да бъде законосъобразно, а не целесъобразно, тази максима обедини всички присъстващи на заседанието, освен г-н Дикме, който бе единственият гласувал „против”.

Източник: www.antenneair.com‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/