A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

Мелих Осман, ученик от VIIIa клас в Средно иновативно гугъл-референтно училище „Васил Левски“ в гр. Ардино е сред най-добрите по биология в странатаМелих Осман, ученик от VIIIa клас в Средно иновативно гугъл-референтно училище „Васил Левски“ в гр. Ардино е сред най-добрите  по биология в страната

Мелих Осман, ученик от VIIIa клас в Средно иновативно гугъл-референтно училище „Васил Левски“ в гр. Ардино, за втора поредна година е сред най-добрите  ученици от цялата страна, класирал се за Националния кръг на олимпиадата по биология и здравно образование. “Мелих е единственият представител от област Кърджали, достигнал до финалния кръг, който ще се проведе в гр. Силистра на 25 и 26 март .” - гордо оповести Директорът на училището г-жа Аника Петрова. Поздравления за постижението на ученика лично поднесе и г-ца Венета Добрева - Старши експерт за квалификация на педагогическите специалисти.   Успехът на Мелих съвсем не е случаен, а е резултат на неговия траен интерес, както към биологията, така и към природата на Родопа планина.

”Моят живот е винаги свързан с природата, защото живея в местност, отличаваща се със своето биоразнообразие. Често се натъквам на редица редки и застрашени растителни и животински видове, докато се разхождам сред природата. Тези срещи с перлите на планината, ме вдъхновяват да се занимавам по-задълбочено с науката биология” - твърди младият ентусиаст. Амбициозните планове на местния природолюбител не се ограничават с постигнатото до момента, а са насочени към обучение в престижни университети с пряка научна дейност, и с достойна кариера като учен-биолог.

Постижението на Мелих е повод за гордост за преподавателката му по биология Мелихат Салим, която има немалък принос към развитието му. Тя от няколко години го поощрява и допълнително и индивидуално работи  за обогатяване на познанията на Мелих в дебрите на науката биология.  Всички учители и ученици от СУ „В. Левски” – Ардино са много радостни и сърдечно подкрепят усилията на Мелих, надявайки се достойно да представи училището и целия Кърджалийски регион на национално ниво.

 ‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/