A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт
Търси

Меморандум за разбирателство и сътрудничествоМеморандум за разбирателство и сътрудничествоМеморандум за разбирателство и сътрудничество подписаха Международния център за изследване на малцинствата и културните взаимодействия (IMIR) и община Ардино на 24.02.2006 г.
Меморандумът е част от реализацията на проект “Мониторинг на осъществяване на правата на малцинствата на местно ниво” , който е пилотен за България и се осъществява само в община Ардино. Моделът на проекта е разработен от немската фондация “Фридрих Еберт” и е базиран на опита на Скандинавските страни. Приложен е в Германия и в момента се изпълнява в пилотни общини в редица Балкански страни - Албания, Босна и Херцеговина, Македония, Румъния, Хърватска, Сърбия и Черна Гора. Целта на проекта е подобряване на ситуацията с правата на малцинствата в общината.
Представители на фондацията, начело с председателя на управителния и съвет Антонина Желязкова и програмна група с представители от общината участваха в процеса на анкетиране на администрацията и гражданите в града и по-големите населени места. Събраната информация ще бъде анализирана от екип от учени и специалисти и ще бъде изложена в доклад с препоръки за подобряване на правата на малцинствата към Общинския съвет .
Текст: Еркан Хаджимустафа
Снимка: Еркан Хаджимустафа‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития