A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

Мевлид събра над 1000 души в ДиамандовоМевлид събра над 1000 души в ДиамандовоНад 1000 души от квартал „Диамандово” към ардинското село Бял извор и околните села участваха в традиционния курбан - мевлид за здраве и берекет. Религиозното събитие се проведе в местността „Курбанище” (Курбанйери). Сред гостите бяха областният лидер на ДПС инж. Изет Шабан, кметът на община Ардино Ресми Мурад, почетният гражданин и бащата на тениса в Ардино Решат Айдън. Тук бяха още бившият кмет на община Ардино Айдън Серкан, родом от Диамандово, зам.-председателят на общинския съвет Мюмюн Джила, кметът на Бял извор Зехни Емин.
Местни духовници, водени от имамите на Бял Извор и Диамандово Арслан Хайрула и Мюмюн Мехмед прочетоха айети от Корана и се помолиха за здраве и берекет.
Всички присъстващи бяха нагостени с 15 казана пилаф, приготвен от местните майстори Мюмюн Мюдюр, Мехмед Кенан, Ахмед Корда и Мюмюн Гюлер. За мевлида са използвани над 450 кг тмесо и 300 кг ориз. От вкусното ястие опитаха всички преминаващи хора от центъра на квартала.
„ Всяка година идвам специално за курбана от Истанбул. Мевлидите са поводи да се събират близки, роднини, приятели. Хората се опознават и сближават”, заяви 20-годишният Джанер Чауш.
По традиция всяка година по различно време местното население в кв „Диаманодово” се събира в местността „Курбанище”, за да отправи молитви за здраве и берекет.Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/