A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

Мевлид събра стотици родопчани на поляните на връх „Алада“Мевлид събра стотици родопчани на поляните на връх „Алада“

Стотици души от ардинските села Гърбище, Теменуга, Синчец, Срънско, Бял извор и изселници, пристигнали от Турция участваха в традиционния мевлид за здраве и берекет, който се проведе на поляните в местността „Студената вода“ на връх „Алада”. Мевлидът бе на височина 1241 метра и бе уважен от кмета на община Ардино инж. Изет Шабан, председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям, зам.-кметът Неджми Мюмюнходжов, кметове на населени места. Тук бяха още председателят на Областният съвет на ДПС Ресми Мурад и председателят на Общинския съвет на Младежко ДПС-Ардино Реджеб Шакиров.

Духовници, водени от Сезер Садулов, експерт „Иршад“ към Районното мюфтийство в Кърджали и дългогодишните имами Хаджъ Бекир Халил и Неждет Юсеин четоха айети от Корана и се помолиха за здраве и берекет.
Присъстващите бяха нагостени с 13 казана пилаф, приготвен от дългогодишния майстор-готвач Супхи Исмаил от Ардино. Това, което остана, раздадоха на хората. За поредна година чрез съдействието на Ридван Алтънай от Теменуга бе раздаден халва „Татсан”, дарена от Исмет Кадайъфчъ от Къркларели.

Мевлидът на връх „Алада“ има вековна история и се организира с финансовата подкрепа на местните жители на Гърбище и Теменуга и изселници от Турция.

Кметският наместник на Теменуга Ерджан Мурадов и кметът на Гърбище Турсун Хусни благодарят на спонсорите за финансовата помощ.

 

 


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/