A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

Мевлид в Горно Прахово за здраве и берекетМевлид в Горно Прахово за здраве и берекет

Tрадиционният мевлид за здраве и берекет отново събра стотици души от ардинското село Горно Прахово, околните населени места и изселници, които пристигнаха от Турция и Западна Европа. Религиозното събитие се проведе край чешмата в местността „Насуфлар съртъ” и бе уважено от кмета на община Ардино инж. Изет Шабан, председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям, секретарят на общината инж. Кемал Алиев. Тук бяха още председателят на Общинската организация на ДПС в Ардино Шахин Байрамов, кметовете на Башево, Чернигово, Долно Прахово и Китница и общинските съветници Кадир Аптикадир, Азис Мурад и Алпер Сами.

Духовници, водени от  85-годишният имамин на медресето в Долно Прахово Нуридин Ибрахим четоха айети от Свещенния Коран. Тук преди 111 години по време на Балканската война са загубили живота си местни жители. Мюсюлманите почетоха и тяхната памет.

Присъстващите бяха нагостени с 12 казана пилаф, сготвен от дългогодишният майстор-готвач от Ардино Супхи Исмаил. Това, което остана, се раздаде на хората за вкъщи. Всички разходи бяха поети от местни жители и младежи, които живеят и работят в страната и чужбина.

Кметът на Горно Прахово Мехмед Мюмюн се надява тази традиция да продължи и в бъдеще. Той изказва сърдечните си благодарности на дарителите за финансовата подкрепа.

 


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/