A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

МЕВЛИД В ПАМЕТ НА КЯЗИМ ИБРАХИМ ПАША В БЯЛ ИЗВОРМЕВЛИД В ПАМЕТ НА КЯЗИМ ИБРАХИМ ПАША В БЯЛ ИЗВОРВ местната джамия в ардинското село Бял извор се проведе мевлид-дуа в памет на Кязим Ибрахим Паша, убит през 1972 г. по време на един от етапите на т.нар. "Възродителен процес" в Кърджалийско.
Религиозното събитие уважиха зам.председателят на ДПС и кмет на община Кърджали инж. Хасан Азис, членът на Централното оперативно бюро и бивш депутат Ердинч Хайрула, председателя на областния съвет на ДПС инж. Изет Шабан, евродепутатът Неджми Али, народният представител от ДПС Сергей Кичуков, кметът на община Ардино Ресми Мурад. Тук бяха още общинският лидер на ДПС и зам.кмет на община Кърджали Мюмюн Али, председателят на общинската организация на ДПС в Крумовград Метин Байрамали, кметът на Бял извор Зехни Емин.
Местни духовници, водени от бившия главен мюфтия Фикри Сали, ваиза на Районното мюфтийство Сезер Айханов и имаминът на Бял извор Арслан Хайрула прочетоха айети от Све щената книга на мюсюлманите - Корана.
Организатор на религизната проява бе Общинския съвет на ДПС в Ардино. Всички, уважили обичая бяха нагостени с 10 казана пилаф, приготвен от майстор-готвача Мюмюн Джила.


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/