A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

Мевлид за здраве и берекет се проведе в БашевоМевлид за здраве и берекет се проведе в Башево

Стотици души от ардинското село Башево, околните села и изселници, пристигнали от Турция и Западна Европа, участваха в традиционния мевлид за здраве и берекет. Религиозната проява, която се проведе за 19- ти път, започна с четене на айети от Свещенния Коран-и Керим и Мевлиди Шериф от местни духовници, водени от имамина на медресето в Долно Прахово Нуриттин Исмаил.

Мевлидът бе уважен от кмета на община Ардино инж. Изет Шабан, председателят на общинския съвет Сезгин Байрам, председателят на общинския съвет на ДПС в Ардино Шахин Байрамов, представители на Сдружение „Балканлълар“ (Балканци) от Картал-Истанбул, начело с председателя им Олджай Йозгюн. Всички присъстващи бяха нагостени с 15 казана кешкек – варено жито с телешко месо. Разходите за мевлида бяха поети от Рамадан Хасан (Яджъ) и синовете му, които живеят и работят в Белгия.

Кметът на Башево Мюрен Сали изказа своите  благодарности към дарителя на мевлида Рамадан Хасан (Яджъ) и към всички, които са взели участие в организацията му. Той съобщи, че през следващата 2024 година всички разходи за мевлида са поети от Тюркян Расим Сюлейман, работеща и живееща в Англия.


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/