A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

Мевлид за здраве и берекет се проведе в БоровицаМевлид за здраве и берекет се проведе в Боровица

Стотици души от ардинското село Боровица, околните населени места Китница, Дедино,  Голобрад, Долно и Горно Прахово и изселници, пристигнали от Турция и Западна Европа, участваха в традиционния мевлид за здраве и берекет.

Религиозното събитие се проведе в местността „Тюрбе янъ” (Газлар) край махала Мировец. Местни духовници, водени от имамина на Боровица Шефкед Салибрям, прочетоха айети от Корана. След молитвата, присъстващите бяха нагостени с шест казана кешкек, приготвен от майстор-готвача Джелил Ферад от Брезен. Продуктите за мевлида бяха дарени от местните жители и изселници, които живеят в Турция и Европа.

Религиозното събитие уважиха кметът на община Ардино инж. Изет Шабан,  председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям. Тук бяха още народният представител в 47-ото Народно събрание инж. Павлин Кръстев, председателят на Общинската организация на ДПС Шахин Байрамов, председателят на Младежко ДПС-Ардино Реджеб Шакиров и председателят на Женското дружество на ДПС-Ардино Зюлфие Ибрямова.

Организатори на проявата бяха кметство Боровица и мюсюлманското настоятелство. Кметицата на Боровица Айсел Мехмед благодари на спонсорите за тяхната помощ. Религиозният ритуал в местността „Тюрбе янъ” има над 50-годишна история и е един от най-многолюдните в рaйона.


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/