A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

Мевлид за здраве и берекет се проведе в ПравдолюбМевлид за здраве и берекет се проведе в Правдолюб

С мевлид за здраве и берекет бе открит обновения месчид (малка сграда за молитва) в ардинското село Правдолюб. На мевлида присъстваха кметът на община Ардино инж. Изет Шабан, председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям, зам.-кметът Неджми Мюмюнходжов, секретарят на общината инж. Кемал Алиев. Тук бяха още зам.-председателят на Младежко ДПС Нилгюн Исмаил, родом от Правдолюб, председателят на Общинската организация на ДПС-Ардино Шахин Байрамов, председателят на Младежко ДПС-Ардино Реджеб Шакиров. Специални гости на мевлида бяха още Олджай Джошкун, зам.председател на Сдружението за културно сътрудничество „Егридерелилер" (Ардинци) в Бурса, Сейфи Джошкун, член на УС на Сдружението.
Сезер Садулов, експерт „Иршад“ към Районното мюфтийство в Кърджали и дългогодишните имами Хаджъ Бекир Халил и Неждет Юсеин отслужиха молитва, като
четоха айети от Коранa и се помолиха за здраве и берекет. Всички присъстващи бяха нагостени с 3 казана пилаф сготвен от Шюкрие Караибрям. Това, което остана, се раздаде на хората за вкъщи.

От свое име и от името на местните жители кметът на Правдолюб Билгин Юзеиров изказа искрените си благодарности към ръководството на община Ардино в лицето на кмета Изет Шабан за оказаното съдействие при ремонта на месчида.
Организатор на проявата бе кметството с финансовата подкрепа на местните жители.

 


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/