A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

МЕВЛИД ЗА ЗДРАВЕ И БЕРЕКЕТ В ДОЛНО ПРАХОВОМЕВЛИД ЗА ЗДРАВЕ И БЕРЕКЕТ В ДОЛНО ПРАХОВОПовече от 800 души от Долно Прахово, околните села Горно Прахово, Башево, Млечино и наши изселници, които пристигнаха от Турция и Белгия участваха в традиционния мевлид за здраве и берекет. Религиозното събитие се проведе в медресето край Долно Прахово. Духовници, водени от имамина на медресето Нуритдин Ибрям, прочетоха айети от Свещената книга на мюсюлманите - Корана. Организатори на проявата бяха кметство Долно Прахово и джамийското настоятелство.
Местните майстор-готвачи Шабан Юсеин и Касим Фейзуллах приготвиха 18 казана пилаф с телешко месо. Това, което остана, раздадоха на хората за вкъщи. Всички разходи бяха поети от бизнесмена Шефкет Гюлер от Измир, изселник от Долно Прахово.
Тази година религиозните обреди трябва да приключат до 19 юли, защото на 20 започват постите по повод свещения месец Рамазан. Тогава мюсюлманите стават преди изгрев, закусват и до залез слънце не се хранят и не поемат вода.‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/