A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

МЛАДЕЖИ ОТ ГЕРМАНИЯ ГОСТУВАХА В АРДИНО ПО ПРОЕКТ ЗА ПРЕДРАЗСЪДЪЦИТЕМЛАДЕЖИ ОТ ГЕРМАНИЯ  ГОСТУВАХА В АРДИНО ПО ПРОЕКТ ЗА ПРЕДРАЗСЪДЪЦИТЕ
Кметът на община Ардино Ресми Мурад проведе работна среща с младежи от Германия и СУ „П.Р.Славейков“ от Кърджали , участници в проект „Преодоляване на стереотипи и предразсъдъци за равенство между половете“. Инициативата се финансира по Програма „Еразъм – младежки обмен“, а водеща организация е Асоциацията за младежки социални услуги в Германия.
Кметът Ресми Мурад запозна подробно младите хора с историята на Ардино, с природните, културни и исторически забележителности, както и разнообразието на туристическия продукт, който предлага града. Той отговори на зададените му въпроси от участниците, свързани с стереотипите и предразсъдъците за равенство между половете в семейството, работната среда и пазара на труда. „Приоритет на общинското ръководство е политиката за задържане и осигуряване на условия за развитие на младите хора“, заяви Мурад. Той отбеляза, че след завършване на средното си образование, голяма част от младите хора продължават образованието си във висши учебни заведения, а малка част създават и семейства, което е голяма ценност за местните хора. „Община Ардино е известна със сериозен интелектуален потенциал. Голям е броят на местни лекари, инженери, архитекти, спортисти, които са прославили страната, както у нас, така и в чужбина“, категоричен бе Ресми Мурад. Той подчерта, че в съвременното семейство мъжът и жената категорично са равнопоставени, а по-привилегирован е този, който носи доходите. Ресми Мурад препоръчи на младежите да следват интуицията си и активно да използват времето си, за да научат нови знания.
Ръководителят на немската група Клаус Вайдичка сподели, че са възхитени от красотата на Източните Родопи. „С нетърпение очакваме предстоящите посещения до Дяволския мост и тракийското светилище „Орловите скали““, уточни Вайдичка.
В знак на благодарност и бъдещо сътрудничество, младежите подариха на Ресми Мурад сувенири.
Целта на проекта е младежите да направят проучване на мненията и нагласите на хората в Кърджали и Ардино по отношение на стереотипите и предразсъдъците за равенство между половете в семейството, работната среда и пазара на труда. Посещението бе последната дейност по проекта и е второ такова, след като през октомври миналата година група младежи от Кърджали посети Германия.


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/