A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт
Търси

МЛАДЕЖКИ ПОХОД ДО ДЯВОЛСКИЯ МОСТМЛАДЕЖКИ ПОХОД ДО ДЯВОЛСКИЯ МОСТПо повод настъпването на пролетта в събота областният съвет на МДПС в Кърджали организира поход до Дяволския мост край Ардино. В инициативата се включиха около 500 младежи от общинските младежки структури на ДПС.
В Ардино участниците бяха посрещнати от председателя на общинския съвет на ДПС и кмет на община Ардино Ресми Мурад. Той поздрави младежите за ефектната инициатива. Това е един от начините да се популяризират историческите, културни и архитектурни забележителности, намиращи се на територията на областта. Младите хора, вместо да седят с часове пред компютрите или да стоят в заведенията, нека все така да са организирани за здравословни и полезни действия, сподели общинският кмет.
За радост на участниците съботният ден беше много слънчев и те изминаха пеша близо 10 км. по маршрута Ардино - Дяволски мост. Походът беше първи за много от тях, с много емоции и неповторими преживявания.
Организаторите бяха осигурили храна и вода за всички участници.
Председателят на общинския съвет на МДПС в Кърджали Байрям Байрям отбеляза, че за втора поредна година участват в подобна инициатива по повод настъпването на пролетта. Миналата година посетили средновековната крепост „Моняк” близо до с. Широко поле. Целта им е по-добре да опознават Родопите, както и да се научат на общуване с природата.
Председателят на общинския съвет на МДПС в Ардино Бахтияр Ходжов заяви, че Дяволският мост е един от най-красивите забележителности в страната ни и трябва да придобие по-голяма известност.
23-годишната Найме Мустафа от Момчилград за първи път посещава Дяволския мост. Учи във Великотърновския университет „Св.св. Кирил и Методий”. За инициативата тя научила от социалната мрежа „Фейсбук” и решила да се включи в масовата инициатива. Найме препоръчва да се ходи пеша в планината.
Гюнер ШЮКРИ


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/