A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

МЛАДИТЕ ОГНЕБОРЦИ ОТ ПАДИНА СА РАЙОНЕН ПЪРВЕНЕЦМЛАДИТЕ ОГНЕБОРЦИ ОТ ПАДИНА СА РАЙОНЕН ПЪРВЕНЕЦЗа четвърта поредна година отборът на ОУ „Св.Св.Кирил и Методий" от Падина е районен първенец в състезанието „Млад огнеборец”. 4 отбора от 4 училища в Ардино се надпреварваха в районния кръг на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец”. В 2-часовото състезание в понеделник на градския стадион пъргавина и сръчност премериха учениците от Ардино, Бял извор, Падина и Жълтуша.
Надреварата протече в две основно дисциплини - бойно разгръщане на състезателна пътека и 400 метра щафетно бягане с препятствия. Първенец в класирането стана отборът на ОУ „Св.Св.Кирил и Методий" от Падина с резултат от 1034 точки. Второто място зае отборът на ОУ „Отец Паисий” от Жълтуша с 1000 точки, трети са представителите на СУ „Хр.Смирненски” от Бял извор с 985 точки. На последно четвърто място останаха домакините от СУ „Васил Левски”.
Възпитаниците на ОУ „Св.Св.Кирил и Методий" от Падина в състав Денис Саидов (кап), Виктория Минчева, Виктория Каранизамова, Алис Казакова, Борислав Семерджиев, Виктор Хаджиев, Красимир Янков, Красимира Сарова, Евелина Димитрова, Весела Мирчева и Габриела Ставрева и тази година доказаха, че са най-добрите и ще представят община Ардино на областното състезание на отрядите, което ще се проведе през месец май в Джебел.
Всички отбори бяха наградени с купи и предметни награди от главен инспектор Калин Грудев, началник на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” и Бахар Реджебов, началник отдел „Образование, култура и спорт” към община Ардино.
Отборът от Падина се подготви за състезанието в рамките по проекта на Министерството на образованието и науката „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности" (Твоят час).
„Цяла учебна година децата работиха и положиха големи усилия, за да постигнат този успех. Целта ни е да представим достойно общината и в Областната надпревара в Джебел", сподели старши учител Мария Гавраилова, ръководител на отбора от Падина.
.


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/