A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

НАД 1 300 ДУШИ В АРДИНО ИСКАТ ДА ПОЛУЧАВАТ ТОПЪЛ ОБЯДНАД 1 300 ДУШИ В АРДИНО ИСКАТ ДА ПОЛУЧАВАТ ТОПЪЛ ОБЯДОбсъждането на подготовката за стартиране на социалната услуга „Топъл обяд” по Оперативна програма за храни от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещи се лица беше основният акцент на традиционната работна месечна среща на кметовете на населени места в община Ардино.
Кметът на общината Ресми Мурад съобщи, че към настоящия момент над 1 300 социално слаби и уязвими лица от територията на общината са депозирали заявления за кандидатстване по социалната услуга.
„ Нашето желание е да обхванем всички нуждаещи се лица на територията на общината, но за съжаление не всички желаещи ще имат право да ползват услугата“, заяви Мурад.
Основна целева група по процедурата са лица и семейства на месечно подпомагане, хора с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях, самотно живеещи, получаващи минимални пенсии за инвалидност, наследствени пенсии и лица с „ниски доходи“, чийто размер не надвишава официалната линия на бедност за страната за 2017 г. – 314 лв., и които, трудно осигуряват своя бит и самообслужване.
Севджан Карабекирова, ръководител на проекта по Оперативна програма за храни „Топъл обяд” отбеляза, че трябва да бъдат конкретизирани пунктовете по населените места, както и отговорните лица за подпомагане на дейността по приемането и раздаването на храната.
Марияна Узунова от Дирекция „Социално подпомагане“ в Ардино разясни на кметовете условията на които, трябва да отговарят лицата и семействата, кандидатствали за включване като потребители на социалната услуга „Топъл обяд“.
Друга тема, която бе обсъдена по време на кметската срещат бе готовността за зимния сезон. Зам.-кметът Наско Кичуков заяви, че общината има пълна готовност за зимния сезон. „До края на седмицата във всички населени места на територията на общината ще бъде разнесен пясък. В готовност е и специализирана техника за почистване и опесъчаване на пътните настилки”, заяви Наско Кичуков. Той отбеляза, че приоритетни при снегопочистването ще бъдат участъците пред здравните заведения, училищата, детските градини, фурните, търговските магазини и учрежденията.


Още снимки


‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/