A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

НАЦИОНАЛНИЯТ СЕЛЕКЦИОНЕР ПО ТЕНИС НА МАСА: В АРДИНО ИМАТЕ СУПЕР ТАЛАНТЛИВИ И УНИКАЛНИ ТЕНИСИСТИНАЦИОНАЛНИЯТ СЕЛЕКЦИОНЕР ПО ТЕНИС НА МАСА: В АРДИНО ИМАТЕ СУПЕР ТАЛАНТЛИВИ И УНИКАЛНИ ТЕНИСИСТИКметът на община Ардино Ресми Мурад се срещна с новия старши-треньор на българските национални отбори по тенис на маса Асен Асенов. Специалистът дойде в града под Белите брези, за да се срещне с малките тенисисти на СКТМ „Юнак“.
На срещата присъстваха още треньорът на СКТМ „Юнак“ Бейхан Емин и местният бизнесмен Метин Солак. Тема на разговорите бяха успешното представяне на тенисистите от „Юнак“ на Държавното отборно и индивидуално първенство.
Националният селекционер Асен Асенов сподели, че в Ардино могат да се получат много хубави неща. „Имате супер талантливи и уникални тенисисти, които са едни от най-добрите в страната. А базата тук е страхотна и може да стане една от центровете за провеждане на подготвителни лагери на Националния отбор“, заяви Асенов. Той подчерта, че Българската федерация по тенис на маса трябва да направи всичко възможно, за да се изградят тези талантливи деца и да има резултат на европейско ниво.
„Целта ми е националният отбор да излезе на европейката сцена, да се преборим и да докажем, че имаме качествени деца и може да печелим медали“, каза още националният селекционер.
Кметът Ресми Мурад отбеляза, че местният клуб по тенис на маса се е доказал на национално ниво. „Имаме медали на много силни турнири, което дава основание вече да мислим и за международно ниво“, заяви Мурад. Той подчерта, че тенисът на маса е един от най-популярните спортове на Балканския полуостров. „Дори само със съседните страни да обменяме контакти и да организираме турнири ще бъде полезно за развитието на децата. През годините имаме традиции ардински тенисисти да участват в националния отбор (м.с. Гюлвер Шерифова, Джеват Хасанов). Ако възобновим тези традиции, бих бил изключително щастлив, че това, което сме направили през последните години дава плодове“, заяви Ресми Мурад.
Двамата ръководители се договориха в близко бъдеще в Ардино да се проведе подготвителен лагер с Националния отбор по тенис на маса за мъже и жени.
Старши-треньорът на българските национални отбори по тенис на маса Асен Асенов проведе две тренировки с местните тенисисти в зала „Юнак“, като остана изключително доволен от нивото им. Подари на всички състезатели на клуба маркови раници „Тибхар“.
От 27 до 30 ноември в София ще се проведе подготвителен лагер на мъжкия и женския национален отбор, където треньорът на СКТМ „Юнак“ Бейхан Емин ще бъде помощник на националния селекционер Асен Асенов.‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/