A- A+ A
Община Ардино
Официален сайт

НОВ УПРАВИТЕЛ ЩЕ ИМА БОЛНИЦАТА В АРДИНОКметът на Ардино Ресми Мурад бе упълномощен от местния парламент да сключи нов договор за управление на МБАЛ “Ардино” ЕООД. Постъпила е молба за прекратяване на договора от досегашния управител на лечебното заведение, д-р Себахатин Хаджисаид. Той ще остане да работи в болницата, но само като анестезиолог, поясни градоначалникът.
През тази година болницата в Ардино има разрешение за развиване на дейността си с 60 легла. Въпреки благоприятното развитие на нещата, д-р Хаджисаид каза, че се чувства твърде уморен, за да носи отговорността за цялото здравно заведение. Кметът Ресми Мурад вече е разговарял с д-р Калоян Персенски, който е изразил готовност да поеме ръководството. Преди да пристъпи към подписване на нов договор обаче, той възнамерява да се срещне и с началниците на отдели в МБАЛ “Ардино” за да сондира мнението си с тях. Проекторешението бе прието с препоръка на Комисията по здравеопазване и социални дейности, новото назначение да стане след разговор на кмета с целия колектив.
От началото на тази година болницата в Ардино е обезпечена с всички специалисти, за да отговаря на изискванията на здравната каса. Въпреки това продължаваме да привличаме и други качествени лекари.‹ Назад

Актуално
Предстоящи събития

 

 


https://www.livechatalternative.com/